Doe mee

Deel dit met je vrienden

Of je nou een actieve burger, een ondernemer of werknemer, een docent of een gemeenteraadslid bent. In iedere sector kunnen we wel stappen zetten naar een duurzame en solidaire wereld. Wát je dan precies kan doen en wil doen verschilt van mens tot mens. Je kunt actief worden op basis van de informatie op deze website. Afhankelijk van de thema’s die jou aanspreken, kun je verder kijken bij de organisaties die De Grote Transitie ondersteunen.

Hier vind je verschillende hulpmiddelen om actief te worden.

Ga het gesprek aan

Herkenbaar? Op een verjaardagsfeestje met die ene oom moet jij uitleggen waarom je de transitie zo belangrijk vindt. Wat vertel je dan? Je kunt in een discussie terechtkomen met mensen die vinden dat de economische groei juist nu nodig is, of die precies lijken te weten wie bepaalt hoeveel geld er in omloop komt. Wat zijn dan jouw argumenten? Kijk naar deze lijst van argumenten en onderbouw jouw standpunt.

Thema’s en Sustainable Development Goals

Over de hele wereld werken burgers, bedrijven, overheidsinstellingen en maatschappelijke organisaties om op de een of andere manier aan een of meerdere Sustainable Development Goals (SDG’s) bij te dragen. Als dit voor jou herkenbaar is, dan kun je hier kijken hoe de SDG’s zich verhouden tot de thema’s.

Interessante video’s

Er is veel – heel veel – videomateriaal beschikbaar om beter op de hoogte te raken van de problemen in ons huidige systeem. We zetten een paar goede video’s bij elkaar.

Test je kennis over geld

Wat is geld en hoe staat het ervoor in de financiële economie? Als je dat wil weten, kun je de Geldquiz doen. En die kun je alleen doen, of met je vrienden, het gezin of met de klas!

Voorbeelden van mensen die al aan de slag zijn

Vind je De Grote Transitie ook zo belangrijk? Dan kun je natuurlijk meedoen! Er zijn al 100 duurzame pioniers in beeld gebracht door het dagblad Trouw met de Duurzame 100 – in 2019 ‘van onderop’.


Deel dit met je vrienden