De Grote Transitie

Manifest voor een duurzame en solidaire economie

26 Februari: Lezingen en workshops over de circulaire economie

Is het mogelijk om een duurzame economie te creëren in een systeem dat gericht is op economische groei? En welke waarden willen we sterker tot uitdrukking brengen in onze toekomstige samenleving? In drie workshops en drie lezingen staat op vrijdag 26 februari de zoektocht naar een regionale en circulaire economie centraal. In samenwerking met Pakhuis de Zwijger. Voor beide onderdelen dient u zich apart aan te melden! Informatie hieronder.

Middagprogramma: 3 workshops

Op uitnodiging van De Grote Transitie verzorgen Circle Economy, Sustainable Finance Lab, Rijksduurzaamheidsnetwerk en filosoof Michel Bauwens (tevens ambassadeur voor ons thema 3) workshops over maatschappelijke ontwikkeling, innovaties in het geldsysteem en de rol van de overheid.

Tijd: 14.30 – 18.00. Tickets: € 20,-. Meer informatie en aanmelden

Avondprogramma: 3 lezingen en debat

Aan de hand van drie lezingen gaan we deze avond voorbij de economische structuren die we kennen en benaderen de circulaire economie als opgave om onderlinge relaties in de maatschappij fundamenteel te herzien. De missie is niets anders dan een inherent duurzame en sociale economie. Uiteindelijk proberen we een brug te slaan tussen het economische en filosofische denken over dit complexe onderwerp en de dagelijkse praktijk, waarin de circulaire economie wellicht te snel concreet is geworden.

Sprekers: Michel Bauwens, Hans Stegeman en Herman Daly.

Tijd: 19.30-21.30. Entree gratis, aanmelden verplicht. Meer informatie en aanmelden

prullenbakken-plus

« Naar overzicht