Wellbeing Economy komt naar Nederland

17 september 2020
Deel dit met je vrienden

Wil jij kennismaken met de Well Being Economy? Wil jij meepraten hoe we Nederland kunnen omvormen naar een Well Being Economy? Op 25 september is een online transitie-gesprek met Katherine Trebeck.

Deze bekende econome vertelt ons de 25ste van 15.00-17.00 uur hoe het omslagproces naar een Wellbeing Economy in Schotland verlopen is (IJsland en Nieuw Zeeland doen al mee, Wales en Finland staan op de nominatie).     

25 september info en 2 oktober stappen zetten

Trebeck zal vervolgens met ons meedenken over  de stappen die wij in Nederland zouden kunnen zetten om de omslag naar een Wellbeing Economy te maken. We bespreken die met elkaar in breakouts, met het doel om handelingsperspectief te creëren.

Dit gesprek wordt georganiseerd in het kader van de vrijdagmiddag Transitiegesprekken van de Transitiemotor.  

Waar gaat de ‘Wellbeing Economy’ over?                                                          

De COVID19-pandemie heeft de ongelijkheid en absurditeit van onze huidige economie blootgelegd. Onze manier van produceren en consumeren, van investeren en met geld en mensen omgaan, blijkt fataal voor de wereld, voor de Aarde, voor onze samenleving. Het economisch beleid van dit moment is een reactie op de gerezen paniek. We hebben juist nu dringend behoefte aan een economie die zich richt op de lange termijn en op brede welvaart. Meer informatie en de 10 principes van een Wellbeing Economy:

Geef je op met een email aan detransitiemotor@gmail.com.


Jelleke de Nooy van Tol van de Transitie Motor, samen met Our New Economy, Thrive Institute en het Platform Duurzame en Solidaire Economie.


Deel dit met je vrienden