Symposium Alternative Finance

10 september 2018
Deel dit met je vrienden

Bovenop het goedgevulde grassroots programma van het Alternative Finance Festival het komende weekend wordt er ook een mooi centraal dagprogramma georganiseerd op zondag 16 september! Dit vindt plaats in het prachtige Academiegebouw (Domplein 29) in Utrecht. Het is binnen 15 minuten te lopen vanaf Utrecht CS.

Het wordt een dag vol discussies en workshops over de link tussen de financiële sector en maatschappelijke thema’s. Denk daarbij aan: milieu, democratie en ongelijkheid, geldcreatie en complementaire munten. We evalueren de stand van zaken 10 jaar na het uitbreken van de crisis en welke oplossingen we nu kunnen en moeten uitvoeren.

Keynote spreker

Keynote spreker is Saskia Sassen. Saskia Sassen is Professor aan de Columbia University. Haar boek Expulsions: Brutality and Complexity in the Global Economy (Harvard University Press 2014) is vertaald in 18 talen, waaronder Nederlands (Uitstoting: brutaliteit en complexiteit in de wereldeconomie). In het boek geeft Sassen stevige kritiek op kapitalisme en geeft ze ons een inzicht in de economie van de eenentwintigste eeuw. Ze ontmaskert het systeem met zijn verwoestende gevolgen, zelfs voor hen die denken dat ze niet kwetsbaar zijn. En ze toont aan dat de moderne kennis en technologie systematisch wordt gebruikt om wreedheden te plegen tegen de meest kwetsbaren in de samenleving en het ecologisch systeem.

Programma

De dag staat in het teken van de financiële sector en hoe deze weer in dienst kan komen te staan van de samenleving in plaats van andersom. Het slotdebat met de vertegenwoordigers van de maatschappelijke organisaties, vertegenwoordigers uit de financiële sector en politici.

Ook zijn er verschillende workshops van onze partnerorganisaties. Het festival is een initiatief van Our New Economy (ONE) en wordt ondersteund door SOMO, TNI, Milieudefensie, Sustainable Finance Lab, Rethinking Economics NL, Good Finance, Jongeren Milieu Actief (JMA), Ons Geld en New Financial Forum.

Als je meer wilt weten over het programma, ga dan naar de website van het Alternative Finance Festival. Je kunt daar ook kaarten reserveren voor het symposium.


Deel dit met je vrienden